4/07/2015

Crème Brûlée Cheesecake

Miért akarnánk választani a crème brûlée és a cheesecake között ha a kettőt kombinálhatjuk is. Ugye nem csak én imádom mindkettőt? Most már nem kell tovább választás elé állítanunk magunkat és szeretteinket... mindkettőt megkaphatják/megkaphatjuk egyszerre.


Hozzávalók:
  • 115 g babapiskóta (darált)
  • 115 g mézeskalács (darált)
  • 3 ek. kristálycukor
  • 7 ek. vaj (olvasztva)
  • 500 g mascarpone sajt
  • 2 ek. liszt
  • csipet só
  • 1 1/4 cup kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 zselatinlap
  • cukor a karamellizáláshoz

Elkészítés:

A babapiskótát és mézeskalácsot ledaráljuk. Összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Alaposan elkeverjük, majd egy 23 centiméteres tortaforma vagy 23x32 cm-es sütőforma aljába öntjük. Egy kanál segítségével egyenletes vastagságban lenyomkodjuk, majd 180 Celsius fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük a sütőből, s hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a mascarponét a cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojásokat. Tálas mixerben alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a zselatinlapot, melyet a csomagolás leírtak alapján elkészítünk.
Ráöntjük a megsütött kekszlapra, majd 150 Celsius fokon 45-50 percig készre sütjük. Akkor jó, ha zseléhez hasonló állagú. 
Kivesszük a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Felszeleteljük, tányérra helyezzük, majd tetejét kristálycukorral megszórjuk, s gázpisztollyal ráolvasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése