Miért akarnánk választani a crème brûlée és a cheesecake között ha a kettőt kombinálhatjuk is. Ugye nem csak én imádom mindkettőt? Most már nem kell tovább választás elé állítanunk magunkat és szeretteinket... mindkettőt megkaphatják/megkaphatjuk egyszerre.
Hozzávalók:
- 115 g babapiskóta (darált)
- 115 g mézeskalács (darált)
- 3 ek. kristálycukor
- 7 ek. vaj (olvasztva)
- 500 g mascarpone sajt
- 2 ek. liszt
- csipet só
- 1 1/4 cup kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 4 egész tojás
- 1 zselatinlap
- cukor a karamellizáláshoz
Elkészítés:
A babapiskótát és mézeskalácsot ledaráljuk. Összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Alaposan elkeverjük, majd egy 23 centiméteres tortaforma vagy 23x32 cm-es sütőforma aljába öntjük. Egy kanál segítségével egyenletes vastagságban lenyomkodjuk, majd 180 Celsius fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük a sütőből, s hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a mascarponét a cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojásokat. Tálas mixerben alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a zselatinlapot, melyet a csomagolás leírtak alapján elkészítünk.
Ráöntjük a megsütött kekszlapra, majd 150 Celsius fokon 45-50 percig készre sütjük. Akkor jó, ha zseléhez hasonló állagú.
Kivesszük a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Felszeleteljük, tányérra helyezzük, majd tetejét kristálycukorral megszórjuk, s gázpisztollyal ráolvasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése