A surimi valójában egy halhúsból készült püré, mely számtalan méretben és formában vásárolható a boltokban Gyakran használják a drága rák és homár húsának imitálására, hiszen a surimi előállítása nem túl költséges. Angol nyelvterületeken ezért találkozunk gyakran a rák imitáció vagy hamis rák elnevezéssel. Ázsiában alapvető hozzávaló és legtöbbször önálló hozzávalóként fogyasztják az imitálás szándéka nélkül.
A legfinomabb, és számomra legnehezebb felhasználási mód a Japánban kedvelt kamaboko (hal sütemény) és a surimi golyók. Most azonban inkább egy egyszerű, bárki által könnyen elkészíthető saláta receptet hoztam, ami tökéletes kiegészítője a baráti grillezéseknek, vacsoráknak.
Hozzávalók:
A legfinomabb, és számomra legnehezebb felhasználási mód a Japánban kedvelt kamaboko (hal sütemény) és a surimi golyók. Most azonban inkább egy egyszerű, bárki által könnyen elkészíthető saláta receptet hoztam, ami tökéletes kiegészítője a baráti grillezéseknek, vacsoráknak.
Hozzávalók:
- 250 g Krabella Surimi Sticks (TESCO-ban vásároltam)
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma áttörve
- Worchestershire szósz
- majonéz
- 1 db újhagyma
- főtt tészta
Elkészítés:
Morzsoljuk a surimit kezünkkel egy tálba. Adjuk hozzá a nagyon vékony karikákra vágott újhagymát és a főtt tésztát. Ízesítsük sóval, borssal, pár csepp Worchestershire szósszal és egy gerezd áttört fokhagymával. Adjunk hozzá annyi majonézt, ami kellemes állagúvá teszi a salátánkat. Keverjük össze a hozzávalókat jó alaposan, majd tegyük a salátánkat egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése