10/06/2012

Tejfölös babfőzelék

Az igazi retro ételek mindig slágerek maradnak. A babfőzelék is egy ilyenm mely anyukám receptje. Főzelékmániás vagyok és mivel ezt az étel nagyon egyszerű és gyorsan elkészül, marad idő mellette egy másik étel elkészítésére. Gondolok itt azokra, akik a főzelék után még éhesek maradnak és a finnyásokra, akik nem szeretik :-)

Hozzávalók:
  • 500 g kidney bab konzerv (ha száraz babot használunk, előző nap áztassuk be annyi vízbe, amennyi bőven ellepi)
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só, bors
  • 200 ml tejföl (kis pohár)
  • 1 pár bécsi virsli

Elkészítés:


Egy fazékban a vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, amelyet óvatosan megpirítunk a hagymával. Ehhez jön a bab, melyet feltesszük víz hozzáadásával főni. Ízesítjük sóval, borssal. Ha konzervből készítjük a főzeléket, akkor a babot szinte alig kell főzni, hisz már puha. A szárazbab esetén addig főzzük, míg meg nem puhul.
A kis pohár tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel. Kis levet kanalazunk a főzelékünkből (hőkiegyenlítés), majd behabarjuk vele a főzeléket.
Időközben a bécsi virslit felkarikázzuk, majd azonnal a behabart babfőzelékhez adjuk. A virsli nagyon hamar megfő, így míg a habarással együtt a bab még egyszer felforr, addig a virslink is kész.
Forrón tálaljuk. 



2 megjegyzés:

  1. A juliennre vágás az gyufaszál méretűre darabolást jelent, nem finomra aprítást...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban csúnya félreírás. Köszönöm szépen az észrevételt, javítva. Szép napot :)

      Törlés