2/03/2014

Krémes mac & cheese - amerikai sajtos tészta

A mac&cheese, azaz leánykori nevén 'macaroni and cheese' egy makaróni tésztából és sajtból álló casserole (mindent a casserole-ról itt). Az angol nyelvű területeken rendkívüli népszerűségnek örvend, tekintve, hogy költségkímélő, laktató és gyerekjáték elkészíteni. Hagyományosan a sütőben készítik, manapság azonban már többször is hallani arról, hogy a háziasszonyok egyszerűen serpenyőben készítik. Percek alatt elkészül, és akkor is finom vacsora kerül az asztalra, ha már tényleg ürességtől kong a hűtőszekrényünk.

Hozzávalók: 
  • 2 cup tej
  • 2 cup macaroni tészta
  • 2 cup cheddar sajt
  • só, bors

Elkészítés:

Egy fazékban feltesszük a tejet és a tésztát főni. Sóval és borssal ízesítjük. Mikor a tészta teljesen megpuhult és a tej szinte teljesen elfőtt, de még kellemesen krémes, hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg a sajt teljesen megolvad, majd forrón tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése