2/06/2014

Bubble & squeak - Sós angol lepény maradékokból

A 'bubble and squeak' egy Angliában rendkívül elterjedt étel, melyet maradékokból készítenek. A hagyományosan elkészített ételben biztosan megtaláljuk a burgonyapürét és áttört/pürésített zöldségeket (leggyakrabban káposztát, karfiolt, sárgarépát, borsót, kelbimbót, stb.). Ezeket a hozzávalókat lényegében összekeverik, majd egy tűzálló tálba teszik, és megsütik. Általában a vasárnapi sültből megmaradt hús köreteként fogyasztják. 
Hasonló jellegű ételek a wikipedia szerint: 
 Az én verzióm pedig itt :-)

Hozzávalók:
  • 1 ek. sertészsír
  • 10-12 db főtt kelbimbó
  • 5-6 rózsa főtt brokkoli
  • 3 közepes méretű főtt sárgarépa
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 300 g burgonyapüré (kb. 6-7 burgonyából)
Elkészítés:

Zsírt forrósítunk egy serpenyőben, majd üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt és előre megfőzött és áttört sárgarépát, kelbimbót, brokkolit, s végül a burgonyapürét. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben tovább pirítjuk az egész masszát. Egészen addig, míg bugyborékolni kezd és a levegőbuborékok nyomot hagynak a felszínén. 
Azonnal fogyasztjuk, szafttal leöntve. Adhatunk hozzá sült kolbászt.




Aki kedveli az angol humort, ne hagyja ki ezt a filmecskét. Nekem könnyezett a szemem a nevetéstől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése