2/13/2013

Tejszínes garnéla rizottó

Ez a recept a húgom és a saját kreálmányom, mondhatni gyerekkori specialitásunk. Fogalmam sincs, honnan származik a recept, biztosan láttuk egyszer a tv-ben vagy olvastuk egy újságban esetleg szakácskönyvben. Azt viszont tudom, hogy sokszor ezt készítettük, ha egyedül voltunk otthon, épp elfogyott a főtt étel, de mi éhesek voltunk, és persze azonnal akartunk enni.

Hozzávalók:
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 maréknyi koktélrák
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 kis konzerv kukorica (vagy 1/2 nagy konzerv)
  • só, fehér bors
  • friss petrezselyemzöld
  • főtt rizs

Elkészítés:

Serpenyőben felolvasztjuk és felhevítjük a vajat. Hozzáadjuk a koktélrákot, sózzuk, borsozzuk. Áttört fokhagymával ízesítjük, majd mikor szép rózsaszín színt kap, hozzáadjuk a kukoricát, a friss petrezselyemzöldet és összepároljuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és átforraljuk az egészet. Főtt rizst keverünk hozzá, majd forrón tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése