2/11/2013

Fokhagymás-petrezselymes garnéla sajtfalatkán

A garnéla igazi, sokak által kedvelt ínyencség, mely sokféle formában bukkanhat fel a tányérokon, ennek ellenére nem komplikált az elkészítése. A recept, amit a nagy sietségben  töltött héten álmodtam meg könnyed vacsora gyanánt, rendkívül egyszerű, ám annál finomabb!

Hozzávalók:
  • 150 g garnélarák
  • 1 ek. vaj
  • Só, bors
  • Friss petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Sajt felkockázva (pl. Gouda)
Elkészítés:

A garnélákat sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk így állni fél órát. Vajat forrósítunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a garnélákat és apróra vágott petrezselyemzölddel valamint áttört fokhagymával ízesítve aranybarnára sütjük. A még forró rákokat a sajtkockákra tűzzük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése