1/11/2015

Tejszínes rák leves korianderrel

Rák nem mindennap kerül az asztalunkra. Nagyon különleges alkalmakkor, mint a mostani is, úgy döntöttünk, kipróbáljuk.
Igyekeztünk egyszerű recepteket találni interneten, s ezekből a receptekből ötletet meríteni. Hosszas keresgélés után úgy döntöttünk, hogy megtaláltuk a fúziót, mely harmonizál az itt beszerezhető, vagy itthon talált hozzávalókkal. Íme a végeredmény....Egy tápláló, laktató, télies leves.  Hmmm...

Hozzávalók:
  • mini rák ollók
  • 1 kis méretű shalottahagyma nagyon apróra vágva
  • 250 ml kókusztejszín
  • 150 ml hal/csirkehús alaplé
  • 2 ek. hal szósz
  • curry ízlés szerint
  • egy késhegynyi gyömbér
  • üvegtészta
  • friss koriander apróra vágva

Elkészítés:

A shalottahagymát kevés olajon megfuttatjuk, s üvegesre pároljuk. Felöntjük az alaplével, s mikor forr, beledobjuk a rákollókat. Sózzuk, borsozzuk, curryvel, gyömbérrel ízesítjük. Pár perc alatt megfő. Ezután hozzáadjuk a kókusztejszínt, s megvárjuk, míg forráspontig hevül. Ekkor hozzáadjuk az üvegtésztát, a friss, apróra vágott koriandert (aki nem szereti, elhagyható).
Ha megfőtt a tészta, forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése