10/28/2014

Nutellás kenyérpuding (Nutellás guba)

Bizony most már nincs túl meleg. Szél, csípős hideg gyakran esővel párosítva, de azért néha kellemes napsütés jellemzi a napokat. 
Nem tudom megmagyarázni, de ilyenkor rám tör a csokiláz. Csokit akarok: csokis muffint, csokis kärleksmums-t, csokoládéfondüt, s ha forró csokit vagy fehér csokis likőrt szürcsölhetek hozzá, teljes a boldogságom. 


Hozzávalók:
  • 200 g kifli
  • 150 ml tej
  • 3 ek. cukor
  • őrölt fahéj
  • 3 ek. barna cukor
  • 2 ek. kakaópor (holland)
  • 2 tk. instant kávépor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 3-4 ek. Nutella 
  • 1/2 tábla étcsokoládé (darabokra törve)

Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, majd egy sütőben is használható tálba tesszük. Szépen elrendezgetjük. Egy tálban összekeverjük a cukrot, fahéjt, barna cukrot, kakaóport és instant kávéport. Egy másik tálba kerül a vaníliás cukor és a tojás, melyet kissé habosra keverünk. A Nutellát és a tejet összekeverjük, s alacsony hőfokon addig hevítjük, míg a Nutella teljesen feloldódik. 
Az egészet ráöntjük a kiflikarikákra, s étcsokoládé darabkákkal szórjuk meg. 
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a közepébe szúrt kés tisztán kihúzható belőle.  Ne ijedjünk meg, ez eltarthat egy óráig is, függően a kenyérpuding vastagságától.
Ha megsült, kanál segítségével foltokban némi Nutellát csepegtetünk rá. 


Tipp: fogyasztatjuk forrón, vagy teljesen kihűtve tejszínhabbal.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése