Nem tudom megmagyarázni, de ilyenkor rám tör a csokiláz. Csokit akarok: csokis muffint, csokis kärleksmums-t, csokoládéfondüt, s ha forró csokit vagy fehér csokis likőrt szürcsölhetek hozzá, teljes a boldogságom.
Hozzávalók:
- 200 g kifli
- 150 ml tej
- 3 ek. cukor
- őrölt fahéj
- 3 ek. barna cukor
- 2 ek. kakaópor (holland)
- 2 tk. instant kávépor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- 3-4 ek. Nutella
- 1/2 tábla étcsokoládé (darabokra törve)
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, majd egy sütőben is használható tálba tesszük. Szépen elrendezgetjük. Egy tálban összekeverjük a cukrot, fahéjt, barna cukrot, kakaóport és instant kávéport. Egy másik tálba kerül a vaníliás cukor és a tojás, melyet kissé habosra keverünk. A Nutellát és a tejet összekeverjük, s alacsony hőfokon addig hevítjük, míg a Nutella teljesen feloldódik.
Az egészet ráöntjük a kiflikarikákra, s étcsokoládé darabkákkal szórjuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a közepébe szúrt kés tisztán kihúzható belőle. Ne ijedjünk meg, ez eltarthat egy óráig is, függően a kenyérpuding vastagságától.
Ha megsült, kanál segítségével foltokban némi Nutellát csepegtetünk rá.
Tipp: fogyasztatjuk forrón, vagy teljesen kihűtve tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése