10/17/2014

Garnélakoktél

A garnélakoktél sokféleképp variálható, esztétikusan és szépen tálalható, így nem csoda, hogy az esküvői és karácsonyi menük előkelő és egzotikus fogásaként tartják nyilván. Nagyon egyszerűen, gyorsan és előre elkészíthető, így időnket nem kell a konyhában robotolva töltenünk, nyugodtan élvezhetjük az ünnep hangulatát.


Hozzávalók: (körülbelüli érték, ízlés szerint módosítható)
  • 1 ek. majonéz
  • 1 tk. mustár
  • 2 tk. paradicsompüré
  • 1/2 tk. torma
  • só, bors
  • 1 tk. apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek. tejföl
  • pár csepp citromlé
  • 1 tk. porcukor
  • 1 tk. brandy
  • 1 közepes méretű alma
  • 1/2 szál újhagyma
  • 100 g garnéla
  • néhány salátalevél
Elkészítés:

A majonézt, mustárt, paradicsompürét, tormát, sót, borsot, tejfölt, citromlevet és porcukrot összekeverjük. Megkóstoljuk, s ha szükséges, módosítunk rajta. Hozzáöntjük a brandyt, s újra megkóstoljuk. Ezzel kész is az öntetünk. 
Az almát felcikkezzük, az újhagymát feldaraboljuk, a garnélát megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint, s teljesen kihűtjük.
1. Egy tálra helyezzük a salátalevelet, ráhalmozzuk az almát, meghintjük az újhagymával s végül a garnélát. Meglocsoljuk az öntettel.
2. A zöldségeket apróra darabolom, s összekeverem. Egy tálra vagy pohárba halmozzuk, ráhelyezzük a garnélákat, s meglocsoljuk az öntettel.

Tipp: díszíthetjük apróra vágott friss kaporral. Gazdagíthatjuk gombával és piros húsú paprikával is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése