8/19/2014

Tonhal saláta 2.

Ha közös barátnős ebédre készülünk, mindig jól jön, ha van egy jó saláta vagy szendvicskrém recept a tarsolyunkban. A saláták és szendvicskrémek a legtöbb nő esetében biztos siker. Percek alatt elkészíthető, nagyon finom. Előre elkészíthető, s a vendégek érkezéséig a hűtőszekrényben vár a sorára. Fogyaszthatjuk ciabattára kenve, de akár salátaágyon is tonhalsalátaként fogyasztva.


Hozzávalók:
  • 1 tonhal konzerv
  • 1/2 közepes méretű lilahagyma apróra vágva
  • 1/2 db. ecetes csemegeuborka apró kockákra vágva
  • 2-3 ek. majonéz
  • 1 csipet őrölt édes paprika
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 ek. ketchup

Elkészítés:

A tonhalkonzerv levét lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk. Így járunk el az uborkával is. Ha nem szeretjük az ecetes uborkát, használhatunk sima kígyóuborkát is. 
Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük, alaposan eldolgozzuk, kóstoljuk, igény szerint módosítunk rajta, s fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük tálalásig. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése