8/12/2014

Hajtogatott krumplis háromszög

Egy csajos este borkorcsolyájaként végezte a fincsi harapnivaló. Könnyű elkészíteni, könnyedén variálható (adható hozzá sajt, fűszerek, magvak, stb.), alakja változtatható (lehet kör, félkör, kocka, háromszög). 

Hozzávalók:
  • 250 - 300 g liszt (50% búzafinomliszt, 50% teljes kiőrlésű búzaliszt)
  • 300 - 350 ml langyos tej
  • 100 ml olaj
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1 kk. só
  • 3 közepes méretű burgonya
  • 1/2 kocka vaj
  • 1 egész tojás a kenéshez
  • magvak a szóráshoz
Elkészítés:

A langyos tejben kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk az olajat, sót, valamint a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk, ráreszeljük a főtt burgonyát és eldolgozzuk benne. 
Kétszer hajtogatjuk 15-20 perces időközönként, majd mindig kinyújtjuk. 
2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 5 cm-es sávokra osztjuk. A sávokat srégen szeleteljük, így háromszögeket kapunk. 
Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, tetejüket tojással megkenjük. Tetejüket tojással megkenjük, s tetszőleges magvakkal megszórjuk (szezámmag, mák, tökmag, lenmag, stb.). /Sajnos az én szezámmagos és tökmagos háromszögeim olyan gyorsan elfogytak, hogy fotót sem tudtam készíteni róla. A három tepsinyi pogiból ezt a kicsi tálkát tudtam elcsípni a fotó elkészítéséhez./
200 Celsius fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranyló színűre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése