8/13/2014

Füstölt lazacos, sajtos, zöldbabos quiche

Nagyon kedveljük a quichet, melyet mind édes, mind sós változatban szívesen fogyasztunk. Korábban már készítettem pulykás quichet és csirkés-lilahagymás quichet, most egy mix verzió látott napvilágot. Valójában költözéshez készülődünk, s a hűtőszekrény és fagyasztó egész tartalmának mennie kell. Most a lazacon, sajton és ceruzababon volt a sor.

Hozzávalók a tésztához:
  • 250 g vajas leveles tészta

Hozzávalók a töltelékhez:
  • 300 g füstölt lazac
  • 150 g kecskesajt
  • 100 g friss ceruzabab
  • 1 db közepes méretű paradicsom
  • 1/2 póréhagyma
  • kevés friss kapor

Hozzávalók az öntethez:
  • 6 egész tojás
  • 250 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • só, bors
  • szárított bazsalikom
  • őrölt piros paprika

Elkészítés:

Béleljük ki tésztával a pite formát. A füstölt lazacot szabdaljuk kezünkkel közepes méretű darabkákra. A kecskesajtot daraboljuk fel ízlés szerinti méretűre, a ceruzababot tisztítsuk és főzzük meg. A paradicsomot vékony karikákra, a póréhagymát vékony gyűrűkre daraboljuk.
Egy külön tálban keverjük össze kézi habverő segítségével a tojásokat, tejszínt, tejet, s ízesítsük sóval, borssal, szárított bazsalikommal, valamint őrölt piros paprikával. A fűszerek mennyiségét kóstolással állítottam be.
A pite 1/3 részét felszeletelt mozzarella sajttal és paradicsomkarikákkal rakom ki. A második 1/3 részébe a szeletelt kecskesajt és póréhagyma kerül. Harmadik 1/3 részébe pedig elegyengetjük a lazac darabkákat. Megszórhatjuk kevés apróra vágott, friss kaporral.
Ha az egész pite kész, ráhalmozzuk a főtt ceruzababot, s leöntjük a tojásos keverékkel. Lehetőség szerint az öntet lepje el az egész quichet.
200 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk, s 25 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése