Ez a mandulakrém a semlor elengedhetetlen kelléke. Ezzel töltik meg a kardamommal ízesített bucikat.
Hozzávalók:
- 100 g hántolt mandula
- 150 g porcukor
- 1 tojásfehérje
- 2 tk. víz
- keserű mandula aroma (elhagyható)
Elkészítés:
A hántolt mandulát finom porrá őröljük. Ha nem találunk hántoltat, semmi baj. Dobjuk a mandulát forrásban lévő vízbe, így könnyedén lehúzhatjuk a héját. Hozzákeverjük a cukrot és a tojásfehérjét. Alaposan elkeverjük, majd ha túl keménynek bizonyul, kevés víz hozzáadásával hígítjuk.
A krém felhasználási lehetősége végtelen. A semlor - azaz svéd farsangi fánk - csupán egy opció a sok közül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése