2/09/2014

Töltött bagett

Ha vendégeket várunk, a töltött bagett mindig tarol. Hatalmas sikere van, és a vendégek (valamint saját magunk is) alig bírják abbahagyni a falatozását. Mivel a fogyasztást megelőző napon kell elkészíteni, így jut idő más finomság elkészítésére is a vendégek érkezése előtt. Hálás recept, mindenki a saját ízlése, fantáziája vagy otthon található hozzávalói szerint módosíthatja, átírhatja.
Hozzávalók:
  • 2 közepes méretű bagett (vagy 1 hosszú)
  • 1 piros húsú paprika
  • kolbász (ízlés szerint, én turista kolbászt és szalámit használtam vegyesen)
  • 3 gerezd fokhagyma áttörve
  • lilahagymás lágy sajt (egy helyi gazdaságban vásároltam, kiváltható bármely más lágy sajttal)
  • bors (só nekem nem kellett, mivel a többi hozzávaló már meglehetősen sósnak bizonyult)
  • 2 tk. saláta fűszerkeverék 
  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. joghurt
Elkészítés:
A bagettet megsütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd levágjuk az egyik végét, és kikaparjuk a belsejét.
Egy tálba morzsoljuk a kenyérbelet, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, kolbászt, sajtot. Összekeverjük az áttört fokhagymával, saláta fűszerkeverékkel, tejföllel és joghurttal. Ízlés szerint (sózzuk) borsozzuk.
A tölteléket a bagettekbe töltjük, majd fóliába csomagolva betesszük pár órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt felszeleteljük, és fogyasztjuk.

Tipp: Ez a recept egy alternatíva és bátran módosítható. A hűtőben tárolás teszi lehetővé a szeletelését, ezt a lépést semmiképp se hagyjuk ki. Ne féljük, hogy a hűtőben a kenyér héja megpuhul, ez eddig még sosem történt meg velem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése