11/04/2013

Meleg spenótos dip




Ez a Martha Stewart recept egy gyors, rendkívül egyszerűen kivitelezhető, kezdők által is könnyen elkészíthető vendégváró. Alkalmas házibulikba, grill partikra vagy utolsó pillanatbeli baráti, családi összejövetelekre. Nem tartalmas húst, így a vegetáriánusoknak is kedvezünk.


Az eredeti recept forrása ITT

Hozzávalók:
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 900 g friss spenót megmosva, levelekre bontva és durvára vágva
  • 1/2 cup tej
  • 180 ml semleges ízű krémsajt
  • 3 csepp Worchestershire szósz
  • 3 csepp csípős szósz (pl. Tabasco)
  • 3/4 cup reszelt mozzarella sajt
  • só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 Celsius fokra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát és barnulásig pirítsuk. 
Adjuk hozzá a spenótot két részletben. Miután az elsö adag megszottyadt, hozzáadjuk a másodikat és azzal is ugyanígy járunk el. Szűrjük le, hogy minden nedvesség lecsepegjen.
Ugyanabban a serpenyőben magas hőmérsékleten tejet melegítünk, és hozzáadjuk a krémsajtot és 1/4 cup reszelt mozzarella sajtot. Hagyjuk, hogy teljesen elolvadjon. Hozzáadjuk a spenótot, ízesítjük sóval, borssal és Worchestershire szósszal. 
Az egészen töltsük át egy enyhén olajozott tűzálló edénybe és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét. 
Az előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg bugyborékolni kezd és a teteje szépen megbarnult. Tálaljuk forrón. 

Tipp: Nagyon finom szezámmagos grissinivel vagy sajtos naan kenyérrel, de akár pirított kenyérrel is.Gazdagíthatjuk articsókával, vagy pirított bacon darabkákkal is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése