7/23/2013

Corn dog

A corn dog (= virsli bundában nyársra tűzve) egy népszerű amerikai étel, melyekkel leggyakrabban az élményparkokban és utcai árusok kínálataként találkozunk. Eredete rendkívül kérdéses, az azonban valószínűsíthető, hogy az 1920-as években 'találták fel' és az 1940-es éveken terjedt el, lett népszerű. Ha nem is egészen biztos, a honnan és melyik évből származik, a texasiakat és illinois-iakat mindenesetre örökre megnyerte magának.

Hozzávalók 16 db-hoz:
  • 1/4 cup olaj
  • 1 cup liszt
  • 1/4 tk. só
  • 1/8 tk. bors
  • 1/4 cup sütőpor
  • 1 cup kukoricaliszt
  • 1 cup tej
  • 1 tojás
  • 16 db virsli
/Tipp: a mértékegységek átváltásáról ITT olvashattok/

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olajat 180 Celsius fokra egy serpenyőben (vagy olajsütőben). Én az olajsütőt jobban szeretem, mert a hőfok könnyebben kontrollálható. Ha serpenyö mellett döntünk, érdemes egy olajhőmérőt beszereznünk hozzá. 
Egy keverőtálban a virsli kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Jó sűrű masszát kell kapnunk. Ezt a masszát egy magas pohárba töltjük, így lesz a legkönnyebb a virslit mártogatni.
Szúrjunk fel minden egyes virslit egy-egy fanyársra. Egy konyhai papírtörlővel szárítsuk meg a virslit, így jobban fog tapadni a massza.
Mártsuk a virsli nyársakat a masszába, majd a felesleges anyagot rázogassuk le róla. Igyekezzünk, ne túl sok anyagot hagyni a virsliket, ellenkező esetben félő, hogy fel fogja szívni az olajat.
Süssük a nyársakat forró olajban addig, míg aranybarna lesz a bundájuk. Csepegtessük le konyhai papírtörlőn és még forrón fogyasszuk. Fogyaszthatjuk simán, de ajánlhatunk ketchupot, majonézt vagy mustárt is hozzá. 




Ezt a receptet az alábbi youtube oldalon találtam. Az angol nyelvű leírást és a recept elkészítéséhez szükséges lépéseket itt találhatjátok:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése