5/07/2013

Medvehagyma pestós spagetti

Egy jó pestós tészta egy munkával töltött nehéz nap után igazán üdítő, percek alatt elkészíthető fogás. Nem csak könnyű, de pénztárca barát is, még hús sem kell hozzá.
Múltkor már elkészült a medvehagymás pogácsa, most úgy éreztem, megérett az idő egy jó kis tésztaétel elkészítéséhez is.

Hozzávalók:
  • 100 g medvehagyma
  • 100 g parmezán sajt
  • 100 g dió
  • 100 ml olíva olaj
  • Bors
  • Főtt spagetti tészta

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy serpenyőt, majd pirítsuk meg benne a diót. Mikor szép színt kapott, tegyük mozsárba, s őröljük finomra (én úgy szeretem, ha selymesebb és lágyabb az állaga. Aki darabosan szereti, őrölje durvábbra.)
A parmezán sajtot lereszeljük, a medvehagymát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az őrölt diót, aprított medvehagymát, olajat, sót és borsot. Forró, főtt spagetti tésztához keverjük és még melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése