Igazi vendégváró desszert, nagyszerű kiegészítője egy
meleg nyári teraszon történő teázásnak, kávézásnak. Hamar elkészíthető
finomság, mely bármilyen gyümölccsel bátran kombinálható. A kellemesen
édes, könnyű tejszínes túrós krémet kiválóan kiegészíti a frissítő hatású
fanyar epres díszítés.
Az aljához:
- 300 g darált keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 2 ek. méz
A töltelékhez:
- 750 g tehéntúró
- 5 ek. zselatin
- 1 citrom leve
- 120 g cukor
- 60 ml habbá vert tejszín
- 500 g eper
- olaj
Elkészítés:
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és kivajazzuk az oldalát és az alját is (én Tarant spray-t használtam).
A darált kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a mézzel, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük egy fél órára.
A túrót villával áttörjük (avagy választhatjuk krémesebb állagú túrót is), hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét, majd habosra verjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a zselatin port, majd óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk a túrós masszába.
A torta oldalát, a kekszréteg tövében, kirakjuk félbe vágott friss eperrel (mivel kivajaztuk a formát, az eprek beleragadnak és nem dőlnek el.)Óvatosan belekanalazzuk a túrós masszát, ügyelve, hogy az eprek továbbra is a forma oldalára tapadva maradjanak. Ha megfelelő a mennyiség, akkor a túrós krém épp el fogja lepni az epreket.
Mehet is a hűtőbe kb. 4-5 órán át dermedni. Tetejét friss eprekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése