4/04/2013

Paradicsomszószos húsgolyók tésztaágyon

Sajnos és szerencsére sehogy sem tudtunk megegyezni arról, hogy mi is legyen a vacsora. Párom megesküdne rá, hogy a húsgolyók csakis mogyoró szósszal a legfinomabb, én azonban az olaszos, paradicsomos verziót részesítem előnyben. Hogy mindkét verziót teszteljük, elkészítettük mindkettőt. A végeredmény: döntetlen. Mindkettő nagyon finom. Íme az első verzió, folyt. köv.....

Hozzávalók:
  • 250 g darált hús
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 kis méretű vöröshagyma
  • 1 ek. friss petrezselyemzöld
  • 50 g bacon
  • Só, bors
  • 2 kicsi paradicsompüré konzerv
  • 150 ml víz
  • Oregano
  • 1gerezd fokhagyma
  • olaj
  • főtt tészta

Elkészítés:

A darált húst keverjük össze a  zsemlemorzsával, sóval, borssal valamint a nagyon finomra vágott vöröshagymával, baconnel és petrezselyemzölddel.
Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben, majd a diónyi méretűre formázott gombócokat óvatosan belehelyezzük. Ügyeljünk rá, hogy a gombócok szép arany színt kapjanak, de ne égjenek oda. 
Közben a paradicsompürét vízzel elkeverjük, alacsony lángon elkezdjük kívánt állagúra alakítani. Fűszerezzük áttört fokhagymával és oreganoval (igény szerint pizza fűszerkeverékkel, én ezt nem tettem).
Az elkészült gombócokat a paradicsomszószba forgatjuk, majd kifőtt tésztaágyra helyezzük és még forrón tálaljuk.


És ha már teljesen ráhangolódtunk a spagetti és a húsgolyók harmonikus kooperációjára, hallgassuk meg a spagettis húsgolyó dalt. Szép napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése