Sajnos és szerencsére sehogy sem tudtunk megegyezni arról, hogy mi is legyen a vacsora. Párom megesküdne rá, hogy a húsgolyók csakis mogyoró szósszal a legfinomabb, én azonban az olaszos, paradicsomos verziót részesítem előnyben. Hogy mindkét verziót teszteljük, elkészítettük mindkettőt. A végeredmény: döntetlen. Mindkettő nagyon finom. Íme az első verzió, folyt. köv.....
Hozzávalók:
- 250 g darált hús
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- 1 kis méretű vöröshagyma
- 1 ek. friss petrezselyemzöld
- 50 g bacon
- Só, bors
- 2 kicsi paradicsompüré konzerv
- 150 ml víz
- Oregano
- 1gerezd fokhagyma
- olaj
- főtt tészta
Elkészítés:
A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával, sóval, borssal valamint a nagyon finomra vágott vöröshagymával, baconnel és petrezselyemzölddel.
Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben, majd a diónyi méretűre formázott gombócokat óvatosan belehelyezzük. Ügyeljünk rá, hogy a gombócok szép arany színt kapjanak, de ne égjenek oda.
Közben a paradicsompürét vízzel elkeverjük, alacsony lángon elkezdjük kívánt állagúra alakítani. Fűszerezzük áttört fokhagymával és oreganoval (igény szerint pizza fűszerkeverékkel, én ezt nem tettem).
Az elkészült gombócokat a paradicsomszószba forgatjuk, majd kifőtt tésztaágyra helyezzük és még forrón tálaljuk.
És ha már teljesen ráhangolódtunk a spagetti és a húsgolyók harmonikus kooperációjára, hallgassuk meg a spagettis húsgolyó dalt. Szép napot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése