4/08/2013

Mogyorószószos húsgolyók tésztaágyon

Íme a múltkori este mérkőzésének második felvonása. Az eredmény döntetlen lett, úgy fair, ha ez a csemege is bemutatásra kerül.  

Hozzávalók:
  • 250 g darált hús
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma áttörve 
  • őrölt pirospaprika
  • koriander
  • chilli
  • őrölt gyömbér
  • őrölt köménymag
  • őrölt mustármag
  • panírmorzsa
  • 1 tojás
  • kevés olaj a kisütéshez 
  • főtt tészta
  • mogyorószósz

Elkészítés:

Az olaj kivételével az összes hozzávalót összekeverjük és jól formálható masszává alakítjuk. Kicsi, nagyobb dió méretű golyókat formálunk belőle. 
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a golyókat óvatosan belehelyezzük. Óvatosan, nehogy odaégjen, aranybarnára sütjük őket. 
Ha elkészültek, meleg (majdnem forró) mogyorószószba forgatjuk őket, majd főtt tészta ágyon tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése