Megérkezett a tavasz és vele együtt a kinti sütögetés időszaka. Tessék csak előhúzni a grillt a kerti sufniból, szépen leporolni és beüzemelni. Kezdődhet a finomabbnál finomabb receptek begyűjtése, kitalálása, finomítása és tökéletesítése. Hogy természetesen ne csak a kerti munka, a palánták ápolgatása és a gyomok eltávolítása lebegjen a szemünk előtt, hívjuk át a barátokat és készítsük el ezt a rákocskás saslikot.
Hozzávalók:
- Garnélarák (vagy királyrák)
- barbecue szósz (én Heinz sweet barbecue szószt használtam)
- kicsi nyársak
Elkészítés:
A friss garnélákat óvatosan feltűzzük a nyársakra és nyársakat beleforgatjuk a barbecue szószba.
A nyársakat feltesszük a grill rácsaira, majd pár perc alatt készre grillezzük. Én folyamatosan kenegettem mindkét oldalát a szósszal, sűrű időközönként megforgatva a nyársakat.
Forrón (például rizzsel) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése