3/19/2013

Krémes kukoricaleves

A Kifőztük magazin januári számában bukkantam rá erre a levesre. Sajnos a megvalósítás sokáig váratott magára, valahogy mindig közbejött valami. Na de most!!

Hozzávalók:
  • 1 doboz kukoricakonzerv (340 g)
  • 3 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 tojássárgája
  • őrölt bors
  • 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • a tálaláshoz:
  • pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A kukoricát - ha szükséges - az alaplében puhára főzzük, majd turmixoljuk. A tejszínt a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd a kukoricás léhez öntjük. Felforrósítjuk, aztán a levest átszűrjük. Enyhén borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a zúzott fokhagymát.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése