3/25/2013

Brokkoli saláta

Szerencsére idén sikerült időt szakítanom arra, hogy a hölgyekkel tojásokat díszítsek. Idén egy hagyományőrző tojásfestő tanította meg nekünk, hogy a magyarok hagyományosan hogy díszítik, festik, karcolják a tojásokat. Nagyon jó móka volt, szívesen részt vennék újra egy ilyen programon.
Mikor így összejövünk, szokás, hogy mindenki valami finomságot hoz magával, hogy az egész nap tartó kemény munkát finom falatozással koronázhassuk meg. Az ételek olyan finomra sikerülnek, hogy vad receptcserébe kezdünk, hogy aztán odahaza is sziporkázhassunk. Így tettem szert erre a  saláta receptre is, amelyet azóta már sokszor elkészítettem és még fogom is.

Hozzávalók:
  • 2 kisebb fej brokkoli
  • 200 g bacon
  • 1/2 csésze aszalt vörös áfonya
  • 1/2 csésze napraforgó mag
  • 1 csésze majonéz
  • 1/2 csésze cukor (helyettesíthető kb. 3-4 kanál mézzel)
  • 2 ek. vörösbor ecet

Elkészítés:

Főzzük meg a bacont, majd morzsoljuk apró darabokra és tegyük félre. Daraboljuk fel a brokkolirózsákat falatnyi darabokra, keverjük össze az aszalt áfonyával és a napraforgó maggal.
A majonézből, vörösbor ecetből és cukorból (igény szerint só és bors hozzáadásával, én nem tettem) elkészítjük a saláta dresszinget. Hozzáadjuk a salátát és jó alaposan összeforgatjuk. 

Tipp: napraforgó mag helyett használhatunk diót, mandulát, mogyorót, stb.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése