3/11/2013

Alufóliában sült csirkemell édesburgonya pürével

Szeretem ezt a receptet, mert egyszerű, kevés bajlódással jár, mégis nagyon finom vacsorát eredményez. Ennek az ételnek az elkészítése során jöttem rá arra a turpisságra, hogy vajon hogy is működik az alufólia fényes és matt oldala (további információért katt ide: http://naeztsusdki.blogspot.hu/p/alapismeretek.html). Már ezért és a fantasztikus ízvilágért is megérte asztalra tenni a végeredményt.

Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell filé
  • 250 g bacon
  • só, bors, őrölt piros paprika
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 100 g champignon gomba
  • alufólia
  • 2 db édesburgonya
  • tejszín
  • vaj
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A fűszereket az olajjal és az áttört fokhagymával összekeverjük. A csirkemellből igyekezzünk szeleteket vágni, majd forgassuk a 'pácba'.  Hagyjuk kb. egy órát állni (ha nagyon sietünk, fél óra is megteszi).
Fogjunk egy alufólia darabot, a matt (!) felére tegyünk egy réteg bacont, erre helyezzünk a befűszerezett csirkeszeletet. Halmozzunk rá vékony vöröshagyma, majd champignon szeleteket.
Ezt követően csomagoljuk be az alufóliába, és a csomagot helyezzük tűzálló tálba. A többi szelettel is ilyen módon járunk el.
180 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. 
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, adunk hozzá tejszínt, vajat és burgonyatörővel pürésítjük. Őrölt szerecsendióval és igény szerint sóval és borssal ízesítjük. Az elkészült húst körítjük vele.  

Tipp: Az alufólia-csomagokat nyugodtan rátehetjük a kerti grillre is, így egy finom füstös ízvilággal gazdagodik a végeredmény.

1 megjegyzés: