2/28/2013

Sajtos-sonkás-kukoricás pizzás csiga

Hétvége beköszöntével mindig több idő adódik hosszabb ideig tartó sütögetésre a konyhában és persze bőséges, nyugodtan elfogyasztott közös reggelikre is. Ilyenkor szívesen megadjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak, a hétköznapi rohanásban és a reggeli müzli feletti kapkodásban ez szinte már lehetetlen. Így ha együtt a család szívesen készítek valami nyalánkságot, amit aztán ha marad belőle, másnap tízóraira is becsomagolhatom. Dupla élvezet.

Hozzávalók a tésztához:
  • 250 g liszt
  • 100-150 ml langyos tej
  • 25 g vaj
  • 1 tojás (szoba hőmérsékletű)
  • Kevés cukor
  • 1 cs. száraz élesztő
Hozzávalók a feltéthez/töltelékhez:
  • Pizzakrém
  • Pizza fűszerkeverék vagy oregano
  • 150 g sonka
  • 1/2 konzerv kukorica
  • Reszelt sajt

Elkészítés:

A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. 40-50 Celsius fokra előmelegített sütőben, (kelesztő)tálban, alul-felül sütési módon, konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük. (Természetesen aki a jól bevált régi trükkjére esküszik, kelessze aszerint).
Lisztezett deszkán nyújtsuk 1,5-1 cm vastagságúra. Kenjük meg a pizzakrémmel, szórjuk meg a fűszerekkel, terítsük el rajta az apróra kockázott sonkát, majd a kukoricát, szórjuk meg reszelt sajttal.
Tekerjük fel a tésztát, majd szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ügyelve arra, hogy sütés közben még nőni fog kicsit. Tartsunk tehát kis helyet 1-1 csiga közt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a csigákat egyenként is megszórhatjuk sajttal. Nagyon finom gulyásleves és/vagy kínai paradicsomleves mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése