1/26/2013

Pulykás quiche

Karácsonykor épp, hogy egy kis műanyagdobozka pulykahús maradt meg. A mit is tegyek vele kérdésre sem ihlet, sem válasz nem érkezett, kidobni nem volt szívünk, túl finom volt.
Ott árvult a drága, mígnem eszembe jutott életem első quiche-ének a csirkés-lilahagymás quiche receptjének sikere. A jól bevált recept új külsővel és tartalommal most sem hagyott cserben.

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • kevés hideg víz
A töltelékhez:
  • 250 g maradék pulykahús a karácsonyi pulykából
  • 250 ml tejszín
  • 3 tojás
  • frissen őrölt só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 kk. szárított majoránna (még jobb, ha friss)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egy egyöntetű tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kicsit kinyújtjuk és egy piteformába igazgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig elősütjük. Én használtam hozzá sütőbabot, hogy sülés közben nehogy megpúposodjon a tészta alja. 
A még meleg, frissen elősütött tésztára ráhalmozzuk a pulykahúst. A tejszínt jó alaposan összekeverjük a tojásokkal, az áttört fokhagymával és a majorannával és a feltétre öntjük. 
Az előmelegített sütőbe visszatoljuk, és addig sütjük, amíg megszilárdul és kellemes aranybarna színt ölt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése