12/19/2012

Thai currys csirkemell kókusztejjel

Ma valami kevésbé megszokottra vágytam. A karácsony közeledtével mindenki vágyik valami különlegességre, ilyenkor olyan ételeket is szívesen kipróbálunk, amire adott esetben nem mindig van lehetőségünk/keretünk a rohanós mindennapokon. 

Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell 
  • 250 g gomba
  • 1 kisebb méretű ananász
  • 500 ml kókusztej
  • 1 szál citromfű 
  • egy kis darab friss gyömbér reszelve 
  • 1 ek. curry por
  • 2 lime levél
  • chili (igény szerint)
  • 1 kis csokor friss korianderlevél 
  • kevés citromlé 
  • 1 ek. olaj (lehetőleg mogyoróolaj)
  • rizs
Elkészítés:

Az előre besózott és beborsozott csirkét kevés olajon wokban fehéredésig pirítjuk. Ehhez adjuk a citromfüvet, gyömbért, lime leveleket, chilit, curryt, apróra vágott koriander leveleket és kb. 1/2 ek. citromlevet. A citromfüvet később majd ki kell venni, ezért érdemes nagyobb darabokban beletenni, de úgy, hogy az íze jól bele tudjon főni.
Felöntjük kókusztejjel, a gombát és az ananászt felkockázzuk és hozzáadjuk, majd az egészet összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése