Ez az étel a magyar konyha ízvilágától nagyon távolira sikerült. Viszont mindannak ellenére, hogy a hozzávalók igencsak idegennek tűnhetnek, a legtöbb hozzávalót egy Magyarországon található üzletláncban vásároltam.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 30 g shiitake gomba
- 1 konzerv licsi
- 1 zacskó kesudió
- 1 egész póréhagyma
- só, bors, gyömbér, curry
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- wok olaj
- szójaszósz
- Hoisin- szósz
- rák szirom a tálaláshoz
- thai rizstészta köretnek
Elkészítés:
Mielőtt nekiállhatnánk az alkotásnak, biztosra kell vennünk, hogy minden előkészületet megtettünk. A csirkemellet felkockázzuk/felcsíkozzuk, a póréhagymát feldaraboljuk, a gombát pedig legalább 30 perccel a főzés előtt meleg vízbe áztatjuk.
A csirkének elkészítjük a pácot: sót, borsot, őrölt gyömbért és curry port keverünk össze olajjal, áttört fokhagymával, szójaszósszal és Hoisin- szósszal egy tálban. Ebbe forgatjuk a csirkét, majd legalább 1 óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Wokban kevés olajat forrósítunk, és a pácolt csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Ehhez adjuk a póréhagymát, gazdagon meglocsoljuk szójaszósszal és Hoisin szósszal. Ezt követi a kesudió, melyet nem feltétlenül kell addig fődögélni hagyni, míg megpuhul. Ropogósan még jobb. Mikor már úgy érezzük, hogy kész az étel, az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a lecsepegtetett licsit. Óvatosan összeforgatjuk.
Thai rizstésztát főzünk hozzá, majd még a wokban összekeverjük a szószos hússal. Rákszirommal tálaljuk. (Ezúttal én indonéz krupukot választottam, de a hagyományos rákszirom is tökéletes.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése