12/22/2012

Saját készítésű hasábburgonya

A saját készítésű étel mindig jobban simogatja a lelkünket, mint a bolti, mondván, legalább tudjuk mi van benne. Így vagyok én a hasábburgonyával is. 

Hozzávalók:
  • 500 g sütni való burgonya
  • víz
  • olaj a kisütéshez
Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, felcsíkozzuk, majd annyi jéghideg erősen sós vizet öntünk rá amennyi ellepi. Hagyjuk így legalább 2-3 órára állni. 
A vizet leöntjük róla, majd papírtörlővel szárazra törölgetjük. Fontos, hogy teljesen száraz legyen!
Az olajat 140 Celsius fokosra melegítjük elő, majd egy adag krumplit beleszórunk és 4 percig sütjük. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, s az olajat 180 fokosra melegítjük elő, mikor teljesen felmelegedett, az elősütött burgonyát beletesszük és 1 percig sütjük benne. Ez a lépés gondoskodik arról, hogy kívülről finom ropogós legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése