A galuska avagy másként a nokedli, a magyar konyha (és azért valljuk be más országok konyháinak is) elengedhetetlen körete. Bátran ajánlhatjuk és szolgálhatjuk fel pörköltekhez, paprikásokhoz.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2-3 tojás
- 2 tk só
- víz a tészta állagának megfelelően
- víz a galuska kifőzéséhez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és annyi vizet adjunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk (jó ragacsos massza).
Sós vizet forralunk egy nagy fazékban, és galuskaszaggatóval a fazékba szaggatjuk a galuskákat. Ezen eszköz hiányában használhatunk két kanalat is! Vagy "rosszabb" esetben egy vágódeszka és egy kés is megteszi. Itt zseniális nagymamák előnyben.
Pár percig főzzük és amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és egy tálba tesszük a galuskákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése