12/22/2012

Galuska

A galuska avagy másként a nokedli, a magyar konyha (és azért valljuk be más országok konyháinak is) elengedhetetlen körete. Bátran ajánlhatjuk és szolgálhatjuk fel pörköltekhez, paprikásokhoz.

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2-3 tojás
  • 2 tk só
  • víz a tészta állagának megfelelően
  • víz a galuska kifőzéséhez
Elkészítés: 

Keverjük össze a hozzávalókat és annyi vizet adjunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk (jó ragacsos massza). 
Sós vizet forralunk egy nagy fazékban, és galuskaszaggatóval a fazékba szaggatjuk a galuskákat. Ezen eszköz hiányában használhatunk két kanalat is! Vagy "rosszabb" esetben egy vágódeszka és egy kés is megteszi. Itt zseniális nagymamák előnyben. 
Pár percig főzzük és amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és egy tálba tesszük a galuskákat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése