A pitesütés nem egy túlzottan bonyolult tevékenység. Könnyedén variálható, bárki könnyedén elkészítheti és valahogy mindig finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g liszt
- 140 g vaj
- 60 g porcukor
- csipet só
- 1-2 ek hideg tej
- 1 ek tejföl
- 1 tk őrölt fahéj
- 800 g szilva
- 150 g nádcukor
- 1 ek 100%-os citromlé vagy 1 citrom leve
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 maroknyi török mogyoró durvára törve
- 2 ek. szilvalekvár
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy kemény egynemű tésztává gyúrjuk. Gombócot gyúrunk belőle, majd fóliába tekerjük és a hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni legalább 1 órát.
Közben a szilvát megmossuk, és feldaraboljuk. Egy tálban hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, fahéjat.
A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kivajazott és kilisztezett pitesütő formába fektetjük. Erre halmozzuk a szilvás mixet. Szépen eligazgatjuk. Megszórjuk kukoricaliszttel, és csurgatunk rá szilvalekvárt. Ne felejtsük el a sütőbe tolás előtt durvára tört török mogyoróval meghinteni.
Előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, míg szép barna színt nem kap. Ez kb. 40-45 percet vett nekem igénybe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése