A család egyik nagy kedvence ez a recept is, még ha is nem kerül nap mint nap az asztalra. Nagyon könnyű recept, hamar elkészül, laktató, kiadós és könnyen variálható. Szeretem, mert szeretem.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejföl (1 kis pohár)
- só, bors
- őrölt pirospaprika
- 1/2 csokor friss petrezselyem
- liszt
- 1 ek. olaj
- 100 ml víz
- tészta
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről és pirospaprikát keverünk hozzá. A csirkét feldaraboljuk/felcsíkozzuk és hozzáadjuk a serpenyőben illatozó hagymához. Sózzuk, borsozzuk, hozzányomjuk a fokhagymát. Addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul. Apróra vágott friss petrezselymet adunk hozzá.
Közben a tejfölt kikeverünk némi liszttel. Hogy ne legyen túl sűrű, adhatunk hozzá kevés vizet (100 ml) is.
Egy szűrőn át a húshoz adjuk, így elkerüljük, hogy csomós legyen. Néhány percig forraljuk, amíg picit krémszerűvé sűrűsödik.
Főtt tésztával/galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése