12/10/2012

Fehércsoki likőr - likőrhadjárat karácsonyra hangolódva III.

Tyűha, nagyon beindult ez a gépezet, egyre jobban élvezem a likőrgyártást (vigyázat, függővé tehet!). Lassan már-már vissza kell fogni a vendégeket a nyalakodástól. Ugyanaz a téma, csak ismét más ízvilág. Ezúttal fehér csokival bonyolítva. Elsöprő sikert aratott (nem is sikerült sajnos teli üveget fényképezni :-) ), az ajándékgyártás ezennel meg is kezdődött.

Hozzávalók:
  • 4 tojás sárgája
  • 200 g porcukor
  • 3 cs. vaníliás cukor (helyettesíthető vanília kikapart belsejével is)
  • 400 ml tejszín (OKÉ habtejszínt használtam)
  • 100 ml tej
  • 1 tábla fehér csokoládé (pl. Milka vagy Boci)
  • 200 ml alkohol (lehet tiszta szesz, vodka vagy pálinka)

Elkészítés:

A tejet összeöntjük a tejszínnel, majd feltesszük a tűzre és felforraljuk. Felforralás után elkezdjük hűteni a tejet, összetördeljük a csokit, és hozzáadjuk. Megvárjuk, míg elolvad és elkezd besűrűsödni a massza. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákanalazunk egy kevés kihűlt tejet, jól elkeverjük, míg a cukor teljesen elolvad.
Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, s végül jöhet az alkohol.
Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 1 éjszakát hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek!

Tipp: érdemes jó időben nekiállni, ha karácsonyra szánjuk! Hamar fogy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése