Tyűha, nagyon
beindult ez a gépezet, egyre jobban élvezem a likőrgyártást (vigyázat, függővé tehet!). Lassan már-már
vissza kell fogni a vendégeket a nyalakodástól. Ugyanaz a téma, csak ismét más
ízvilág. Ezúttal fehér csokival bonyolítva. Elsöprő sikert aratott (nem is sikerült sajnos teli üveget fényképezni :-) ), az
ajándékgyártás ezennel meg is kezdődött.
Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 200 g porcukor
- 3 cs. vaníliás cukor (helyettesíthető vanília kikapart belsejével is)
- 400 ml tejszín (OKÉ habtejszínt használtam)
- 100 ml tej
- 1 tábla fehér csokoládé (pl. Milka vagy Boci)
- 200 ml alkohol (lehet tiszta szesz, vodka vagy pálinka)
Elkészítés:
A tejet
összeöntjük a tejszínnel, majd feltesszük a tűzre és felforraljuk. Felforralás
után elkezdjük hűteni a tejet, összetördeljük a csokit, és hozzáadjuk.
Megvárjuk, míg elolvad és elkezd besűrűsödni a massza. Hagyjuk teljesen
kihűlni.
Közben a
tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákanalazunk
egy kevés kihűlt tejet, jól elkeverjük, míg a cukor teljesen elolvad.
Folyamatos
kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, s végül jöhet az
alkohol.
Hűtőszekrénybe
tesszük, és legalább 1 éjszakát hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése