Hideg téli napokon mindenkinek jól esik egy testet-lelket melengető forró krémleves. Cipóban tálalva még ünnepi fogásnak is feltálalható. Remek ötlet így karácsony közeledtével.
Hozzávalók:
- 2 fej fokhagyma
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 200 ml tejszín
- 500 ml víz
- 500 ml tej
- só, fehér bors
- 500 g bacon
- 2 db csirkehús leveskocka
Elkészítés:
A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni. Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig.
A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen. Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése