12/17/2012

Baconös fokhagymakrémleves cipóban

Hideg téli napokon mindenkinek jól esik egy testet-lelket melengető forró krémleves. Cipóban tálalva még ünnepi fogásnak is feltálalható. Remek ötlet így karácsony közeledtével. 

Hozzávalók:
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 200 ml tejszín
  • 500 ml víz
  • 500 ml tej
  • só, fehér bors
  • 500 g bacon
  • 2 db csirkehús leveskocka
Elkészítés:

A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni. Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen.  Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk. 
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig. 
 A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen. Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése