Néhány hét múlva egy számomra nagyon kedves rendezvény közeleg. Az itt élő nemzetközi kis közösség havi összejövetelén "az én országom", Hollandia lesz a házigazda, ahol a "fogadó" ország gondoskodik finomabbnál finomabb étkekkel. Mindenki készül valami tradicionális holland étellel, s mivel minden hagyományos holland fogást lepacsiztak, nekem valami sajátossal kellett előrukkolnom. Valami narancssárgát akartam készíteni. A sárgarépás kenyér kézenfekvő, de ez valljuk be, feltét nélkül igencsak száraz volna. Kellett egy jó kis szendvicskrém. Ez lett belőle. Nagyszerű kiegészítője a házi készítésű kenyérnek, de jól illik a sárgarépás kenyérhez is.
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű sárgarépa reszelve
- füstölt sajt (én Karavánt használtam) reszelve
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma áttörve
- 2 tömlős natúr krémsajt
- friss, apróra vágott petrezselyemzöld vagy metélőhagyma
- 2 ek. majonéz
Elkészítés:
A megmosott lereszelt répát és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A krémet ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk egy-egy hozzávaló mennyiségének módosításával. Én szeretem, ha krémes, így a krémsajt és a majonéz mennyisége magasabb. Ha egzotikusabbá akarjuk tenni, adhatunk hozzá darált diót is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése