Szeretem a hagyma ízét és párom is rajong érte. Sajnos nem nagyon kedveljük a szupermarketekben kapható kenyereket, mivel nagyon tömör textúrájúak és meglehetősen savanykás ízűek. Ezért ha nem elősütött bagett (ami legalább a friss kenyér érzetét kelti), akkor saját készítésű, frissen sült pékáru kerül az asztalra.
A recept a Dr. Oetker könyvsorozat Kenyérsütés 2. című könyvéből származik.
A recept a Dr. Oetker könyvsorozat Kenyérsütés 2. című könyvéből származik.
Hozzávalók:
- 200 ml víz
- 150 g tejföl (én joghurtot használtam hozzá)
- 1 csapott teáskanál só
- 75 g pirított hagyma (elkészíthetjük saját magunk is, még egyszerűbb azonban a boltban beszerezhető verzió)
- 250 g búzaliszt
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 csapott teáskanál cukor
Elkészítés:
A tésztához először a vizet, tejfölt, sót és pirított hagymát töltjük a kenyérsütő gép sütőformájába. Ezután hozzáadjuk a búzalisztet, tönkölylisztet, szárított élesztőt és a cukrot. A készülék fedelét lezárjuk, majd programot választunk, és a kenyeret a használati utasítás szerint megsütjük.
A sütés befejezése után a kenyeret sütőpapírral letakart tortarácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
Ötlet: a pirított hagymás kenyér jól illik salátákhoz és mártásokhoz. Akár croutont is készíthetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése