Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta (ha lehetőségünk van rá, válasszunk olyat, ami már eleve téglalapokra van vágva, így nem kell bajlódnunk a tészta beosztásával, valamint a fagyasztott kicsit vastagabb, mint a rolád)
- 500 g savanykás alma
- 35 g mazsola
- 25 g cukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Összekeverjük a mazsolával, cukorral és a fűszerekkel.
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kicsikét megsodorjuk egy lisztezett deszkán, de ne nyújtsuk ki túl vékonyra. (Igazából sodrás nélkül is tökéletes)
A tésztadarabkák közepébe kevés tölteléket kanalazunk, majd háromszög alakúra hajtjuk a tésztát. A kis csomagokat sütőpapírra fektetjük, a széleit jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon.
Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, így szépen fog csillogni. Ezt követően megszórjuk cukorral és fahéjjal.
170 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük míg szép aranybarna színt nem kapnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése