10/03/2012

Gyümölcssaláta

A gyümölcssalátában az a jó, hogy egészséges, egyszerűen, előre és akár nagy mennyiségben is, változatosan elkészíthető. Nem igényel különösebb szakácstudományt, vagy tapasztalatot. Az, hogy mi kerül a salátába, csak az ízlésünkön és a hűtőszekrényünk/konyhakertünk kínálatán múlik.

Hozzávalók:
  • méz
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt szegfűszeg
  • citromlé
  • alma
  • őszibarack
  • körte
  • szőlő (kimagozva)
  • sárgadinnye
Elkészítés:

A mézet a fűszerekkel és a citromlével összekeverjük. A gyümölcsöket megmossuk, igény szerint meghámozzuk, és feldaraboljuk. A gyümölcsdarabokat a fűszeres-citromos lébe forgatjuk. 
Hűtőszekrényben tárolva néhány napig tarthatjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése