8/16/2012

Paella

A BBC GoodFood magazin augusztusi számában jelent meg ez a recept "a világ legkönnyebb paellája" címmel. Imádom a tengeri finomságokat, ezért rögtön ki kellett próbálnom. Jelentem, tényleg ez a világ legkönnyebb paellája és tényleg nagyon finom.

Aki nem találná meg a honlapon, azért íme itt a recept:

Hozzávalók:
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g fűszeres kolbász felszeletelve (legjobb a chorizo, de ha nem kapunk, használjunk bármilyen pikáns ízesítésű kolbászt)
  • 1 tk. kurkuma
  • 300 g hosszú szemű rizs
  • 1 l szárnyas alaplé vagy halalaplé
  • 200 g fagyasztott zöldborsó
  • 400 g fagyasztott tenger gyümölcsei keverék (felengedve)
Elkészítés:

Pároljuk üvegesre a pórét az olajban. Adjuk hozzá a kolbászt, és süssük, amíg ki nem olvad a zsírja. Szórjuk meg kurkumával, adjuk hozzá a rizst és keverjük jól össze. öntsük fel a levessel és forraljuk fel. Kis lángon főzzük 15 percig, időnként keverjük meg.
Adjuk hozzá a zöldborsót, majd 5 perc főzés után a tenger gyümölcseit is. Főzzük további 2 percig, vagy amíg minden meg nem puhul. Fűszerezzük ízlés szerint, majd tálaljuk egy citromgerezddel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése