A BBC GoodFood magazin augusztusi számában jelent meg ez a recept "a világ legkönnyebb paellája" címmel. Imádom a tengeri finomságokat, ezért rögtön ki kellett próbálnom. Jelentem, tényleg ez a világ legkönnyebb paellája és tényleg nagyon finom.
Aki nem találná meg a honlapon, azért íme itt a recept:
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 100 g fűszeres kolbász felszeletelve (legjobb a chorizo, de ha nem kapunk, használjunk bármilyen pikáns ízesítésű kolbászt)
- 1 tk. kurkuma
- 300 g hosszú szemű rizs
- 1 l szárnyas alaplé vagy halalaplé
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 400 g fagyasztott tenger gyümölcsei keverék (felengedve)
Elkészítés:
Pároljuk üvegesre a pórét az olajban. Adjuk hozzá a kolbászt, és süssük, amíg ki nem olvad a zsírja. Szórjuk meg kurkumával, adjuk hozzá a rizst és keverjük jól össze. öntsük fel a levessel és forraljuk fel. Kis lángon főzzük 15 percig, időnként keverjük meg.
Adjuk hozzá a zöldborsót, majd 5 perc főzés után a tenger gyümölcseit is. Főzzük további 2 percig, vagy amíg minden meg nem puhul. Fűszerezzük ízlés szerint, majd tálaljuk egy citromgerezddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése