8/23/2012

Pácolt kukorica

Balaton parti nyaralás... napsütés... nyugalom... a gyerekek játszanak... napozás a parton... és akkor jön a néni kemping biciklivel kosárral a csomagtartóján és azt kiabálja:
"Maaaaaaaaaaais bitte, Maaaaaaaaaais". 
Ismerős, ugye? Ki ne részesült volna gyerekkorában ebben a feledhetetlen élményben?

Hozzávalók:
  • 2 cső kukorica
  • 1 ek. olaj
  • 1.5 ek. méz
  • 1/2 ek. szója szósz
  • bors
  • 1/2 kk. csili (Erős Pista)
  • 1 gerezd fokhagyma áttörve (helyettesíthető fokhagyma granulátummal)

Elkészítés:

A hozzávalókból pácot készítünk, melybe a kukorica csöveket beleforgatjuk. Várjunk egy órát. Alufóliába is csomagolhatjuk, ha kedvünk teszi.
Kapcsoljuk be a grillt majd grillezzük a kukorica csöveket kb. 15 percig. Idöközben forgassuk meg öket, hogy mindenhol jól átsüljön. Ne feledjük el 2-3 percenként meglocsolni a megmaradt páccal. 
A kukoricánk akkor az igazi, ha a méz kellemesen rákaramellizálódott. 

Tipp: Nagyszerű köret egy grillezés alkalmával. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése