Ha már készítettem levendulás teát és mézet is, ne akartam megfeledkezni azokról sem, akik méz helyett inkább cukorral édesítenék italukat. Szerencsére nekik sincs mitől tartaniuk, íme itt az ajánlatom...
Hozzávalók:
- levendulavirág
- kristálycukor
- (esetleg) muszlinkendő
Elkészítés:
Csomagolj 2-3 evőkanál
levendulavirágot (gyógynövényboltokban 40 grammos kiszerelésben kapható)
muszlinkendőbe vagy gézbe, és tedd egy kristálycukorral megtöltött
befőttesüveg tetejére. Zárd be az üveget, és néha rázogasd össze. Néhány
nap után a kristálycukor átveszi a levendulavirág illatát. Később a
levendulacsomag eltávolítható.
Egy másik variáció szerint: a
levendulavirágot és a cukrot (kb. 35 dkg cukorhoz 4 evőkanál
levendulavirág) egyszerűen összekeverjük, avagy felváltva, rétegezzük egy üvegbe. Ne feledjük felhasználása előtt a kivett mennyiséget átszitálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése