8/25/2012

Levendulás cukor

Ha már készítettem levendulás teát és mézet is, ne akartam megfeledkezni azokról sem, akik méz helyett inkább cukorral édesítenék italukat. Szerencsére nekik sincs mitől tartaniuk, íme itt az ajánlatom...

Hozzávalók:
  • levendulavirág
  • kristálycukor
  • (esetleg) muszlinkendő
Elkészítés: 

Csomagolj 2-3 evőkanál levendulavirágot (gyógynövényboltokban 40 grammos kiszerelésben kapható) muszlinkendőbe vagy gézbe, és tedd egy kristálycukorral megtöltött befőttesüveg tetejére. Zárd be az üveget, és néha rázogasd össze. Néhány nap után a kristálycukor átveszi a levendulavirág illatát. Később a levendulacsomag eltávolítható.
Egy másik variáció szerint: a levendulavirágot és a cukrot (kb. 35 dkg cukorhoz 4 evőkanál levendulavirág) egyszerűen összekeverjük, avagy felváltva, rétegezzük egy üvegbe. Ne feledjük felhasználása előtt a kivett mennyiséget átszitálni!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése