Itt van az ősz, itt van újra... s magával hozta a ajándékát, a körtét.
Hozzávalók:
- 250 ml édes Tokaji aszú vagy Szamorodni
- 4 g szegfűszeg
- 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- 10 db kisebb méretű körte
- 50 g cukor
- 3 dl körtelé (100%-os preferálandó)
- 1 kis pohár joghurt (250 ml)
Elkészítés:
Egy liter vízhez hozzáadjuk az édes tokaji bort,
szegfűszeget és egy citrom reszelt héját, majd a keveréket felforraljuk. Finom szitán átszűrjük.
Közben meghámozzuk és felkockázzuk/feldaraboljuk a
körtéket és hozzáadjuk a leszűrt léhez, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét a cukrot, majd addig főzzük, míg a körte meg teljesen puha nem lesz. Ez nem tart tovább 15 percnél.
Ha megfőtt, felöntjük a körtelével és beletesszük a joghurtot. Várunk, amíg kicsit kihűl. A körtedarabkák felét kiszedjük egy tálkába, a többit a levessel jó alaposan összeturmixoljuk. A levest hagyjuk teljesen kihűlni. Igazából teljesen hidegen a legfinomabb, így akkor a legfinomabb, ha eltölt a hűtőszekrényben pár órát.
Tálaláskor a körtedarabokat a tányér aljára halmozzuk, erre merjük rá a krémlevest.
Tálaláskor a körtedarabokat a tányér aljára halmozzuk, erre merjük rá a krémlevest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése