8/29/2012

Mandula paszta

A mandula paszta az angol nyelvterületeken nagyon kedvelt desszerthez használt alapanyag. Sajnos nálunk nem található, ezért gondoltam közszemlére teszem a kikísérletezett (nálunk is kapható alapanyagokból elkészített) verzióját. 
Használhatjuk öntetként, desszertek dekorációjaként, töltelékként, de akár icingként is sütik, muffinok tetejére. 

Hozzávalók:
  • 1 cup pirított mandula
  • 1/2 cup víz
  • 1 csipet só
  • 3-4 ek. méz
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • olaj

Elkészítés:

Az olaj kivételével minden hozzávalót egy turmixgép segítségével jó alaposan, magas fokozaton összeturmixoljuk. Meglehetősen egynemű, teljesen fehér színű masszát kell kapnunk. Ekkor a turmixgépet alacsonyabb fokozatra állítjuk, és mint ahogy a majonézt is készítjük, szép lassan, ám mégis folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (vékony sugárban). Annyi olajat adunk hozzá, hogy vastag, sűrű krémet kapjuk.
Tároljuk hűtőszekrényben!

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Bécsi mandulás tortakrémet szeretnék készíteni, amibe a leírás szerint kell mandula paszta, azt tudom ezzel helyettesíteni? Ha abból kb. 80gramm kell akkor ebből is?:)

    VálaszTörlés