8/06/2012

Majonéz

A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van. ÁM gondolnunk kell azokra is, akik még csak szárnyaikat próbálgatják a gasztronómia útvesztőin. Ez a recept hosszú idők próbálgatásainak, tesztelésének, kísérletezésének eredménye. Egyszerű, nem kell habverővel és polipkarokkal esetlenkedni. Nekünk bevált, remélem mások is hasonlóképp fognak róla vélekedni, miután kipróbálták.  

Hozzávalók:
  • 3 tojás sárgája
  • 1 kk. só 
  • 1kk. bors
  • 2 ek. sugar
  • 250 ml olaj
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 1 ek. ecet
Elkészítés:

A tojássárgákat, sót, borsot, cukrot és mustárt turmixgépbe tesszük és jó alaposan összeturmixoljuk. Folyamatos turmixolás mellett óvatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat. Végül citromot adunk hozzá. Jól összekeverjük és már tálalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése