7/28/2012

Tonhal pástétom

Ritkán kerül nálunk hal az asztalra, tekintve, hogy szerelmem cseppet sem rajong érte. Én azonban imádom, így néha mégis csak odacsempészem valahogy az orra elé, valami egész másnak álcázva. Néha sikerül a trükk és a pocakjában végzi. Így végződött nagyi receptjének eredménye is, melyet kicsit feltunningoltam.

Hozzávalók:
  • 1 konzerv tonhal
  • só, bors
  • 1 ek. margarin
  • 1 tk. majonéz
  • 2 csepp citromlé
  • friss petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma áttörve

Elkészítés:

A hozzávalók listáján szereplő alapanyagokat összekeverjük és addig dolgozzuk őket össze, míg finom, lágy selymes állagot nem érünk el. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. 
Ajánlhatjuk friss fehér kenyérrel, avagy foghatunk egy frissen sült tepertős pogácsát, ahogy én tettem, és három szeletre vágjuk fel. A szeleteket összeragasztjuk egymással, és mintegy szendvicset tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése