7/27/2012

Mézes barbecue szószos csirkeszárnyak házi készítésű hasábburgonyával

Ismét csodaszép idő van, közeleg a hétvége is. Nálunk ez is egy újabb alkalom, hogy kettecskén átadjuk magunkat az élet apró örömeinek és élvezzük a minket körülvevő szépséget. 

Hozzávalók:
  • 10 db csirkeszárny 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt fehér bors 
  • 2 ek. citromlé
  • 3 ek. barbecue szósz 
  • 1/2 ek. chili (ha nem kedveled a csípőset, helyettesítsd paradicsompürével) 
  • 2 ek. méz
Elkészítés

A hozzávalókból készítsük el a pácot a csirkéhez. Pácoljuk be a csirkét és hagyjuk benne legalább egy órán át állni (egy éjszaka még jobb lenne).
Tegyük a szárnyakat forró grillrácsra és legalább 15 percig avagy amíg aranybarna nem lesz, süssük. A maradék páclével ne feledjük el időközben meglocsolni. 
Tálaljuk forrón, friss, házi készítésű hasábburgonyával vagy uborkából, salátából és káposztából készült salátaágyra helyezve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése