Ismét csodaszép idő van, közeleg a hétvége is. Nálunk ez is egy újabb alkalom, hogy kettecskén átadjuk magunkat az élet apró örömeinek és élvezzük a minket körülvevő szépséget.
Hozzávalók:
- 10 db csirkeszárny
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só
- 1/2 tk. őrölt fehér bors
- 2 ek. citromlé
- 3 ek. barbecue szósz
- 1/2 ek. chili (ha nem kedveled a csípőset, helyettesítsd paradicsompürével)
- 2 ek. méz
Elkészítés:
A hozzávalókból készítsük el a pácot a csirkéhez. Pácoljuk be a csirkét és hagyjuk benne legalább egy órán át állni (egy éjszaka még jobb lenne).
Tegyük a szárnyakat forró grillrácsra és legalább 15 percig avagy amíg aranybarna nem lesz, süssük. A maradék páclével ne feledjük el időközben meglocsolni.
Tegyük a szárnyakat forró grillrácsra és legalább 15 percig avagy amíg aranybarna nem lesz, süssük. A maradék páclével ne feledjük el időközben meglocsolni.
Tálaljuk forrón, friss, házi készítésű hasábburgonyával vagy uborkából, salátából és káposztából készült salátaágyra helyezve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése