7/28/2012

Hortobágyi húsos palacsinta

Egy igazi hungarikum, hazai ételeink kiválósága, amely valójában egy meleg előétel. 

Hozzávalók (10 darab): 
  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 50 ml víz
  • 1 púpos ek. pirospaprika
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
A habaráshoz: 
  • 1 kis pohár tejföl (20%-os)
  • 50 g liszt
A befejezéshez:
  • 10 db palacsinta

Elkészítés:

A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.  
Levesszük a tűzről, megszórjuk piros paprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz! 
Ezt követően felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk
Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.  
Mikor a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba. 
A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk.  A húst apró darabkákra vágjuk, vagy húsdarálón átdaráljuk. 
A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk). 
Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.



 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése