Egy igazi hungarikum, hazai ételeink kiválósága, amely valójában egy meleg előétel.
Hozzávalók (10 darab):
- 500 g csirkemellfilé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 50 ml víz
- 1 púpos ek. pirospaprika
- só, őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
A habaráshoz:
- 1 kis pohár tejföl (20%-os)
- 50 g liszt
A befejezéshez:
- 10 db palacsinta
Elkészítés:
A
csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd
kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.
Levesszük a tűzről, megszórjuk piros paprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!
Ezt követően felöntjük
vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk.
Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.
Mikor
a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba.
A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk. A húst apró darabkákra vágjuk, vagy húsdarálón átdaráljuk.
A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk).
Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése