5/13/2012

Rakott kelkáposzta

Hőtőszekrény kiürítő akcióba fogtam, így bukkantam rá egy adag kelkáposztára is, aminek most már igazán mennie kellett. Sokáig törtem a fejem, vajon mi is legyen a sorsa. Vajon levest készítsek? Avagy töltsem meg valamivel? Esetleg mégiscsak főzelék legyen? Egyik sem nyert. Íme a befutó...

Hozzávalók:
  • 1/2 kg kelkáposzta
  • 4-5 marék rizs
  • 1 db csirkemell
  • 1/2 kisebb méretű hagyma
  • só, bors, paprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • olaj

Elkészítés:

Főzzük meg a rizst enyhén sós vízben. A megmosott, felcsíkozott kelkáposztát, sós vízben leforrázzuk. 
Finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük. Kevés vízzel felöntjük és átforraljuk majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és sóval, borssal ízesítjük.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, majd az alját rizzsel kibéleljük. Erre kerül egy réteg főtt kelkáposzta, majd a csirke, s végül egy újabb réteg rizs, mellyel a tálat lezárjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojással és egy kevés sóval, majd a tál tetejére öntjük, s kevés pirospaprikával megszórjuk. 
180 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése