5/07/2012

Mézes karamellás tej

Ha nagy kedvem van nassolni, de késő van már az édességevéshez, vagy csak egyszerűen kávé vagy tea helyett egy kis változatosságra vágyom, ezzel a gyorsan elkészíthető, ám annál finomabb nyalánksággal lepem meg magam.

Hozzávalók (1 főre):
  • 2 dl tej
  • 1 ek. méz
  • őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A mézet egy edényben karamellizáljuk, majd megszórjuk fahéjjal és hozzáadjuk a szerecsendiót.
Felöntjük tejjel, amit addig melegítünk, amíg a méz teljesen fel nem oldódik benne. Hogy finom habos legyen, egy kézi habverővel folyamatosan keverjük. Amint felforrt, pohárba vagy bögrébe töltjük, kevés fahéjjal díszítjük, és még forrón fogyasztjuk.


1 megjegyzés: